ACİL REÇETELERİNİN MANUEL YAZILMASINDA KAŞE ZORUNLULUĞU KALDIRILMIŞTIR.
19.01.2013 09:53

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 18.01.2013 tarihinde www.sgk.gov.tr adresinde yayınlanan duyuru ile 07.01.2013 tarihinde ilgili Kurumun web sayfasında yayınlanan “E-REÇETE HAKKINDA DUYURU” başlıklı duyurunun;

1) 5 inci maddenin b fıkrasına virgülden sonra gelmek üzere “alerji aşıları reçeteleri” ifadesinin eklendiği,

2) 5 inci maddenin f fıkrasında yer alan “Acil hal kapsamında düzenlenen” reçeteler ifadesinin “Acilde düzenlenen reçeteler” olarak düzenlendiği,

3) 5 inci maddenin g fıkrasında yer alan “gezici sağlık hizmeti” kapsamında düzenlenen manuel reçetelerin üzerinde, bu reçetelerin mobil sağlık hizmeti kapsamında düzenlendiğini belirtir ifadenin bulunmasının ve hekim tarafından onaylanmasının gerektiği belirtilmektedir.

NOT: Acilden gelen reçetelerin e-reçete olma zorunluluğu kaldırılmakla birlikte Acilden yazılana manuel reçetelerde de "sistemin çalışmaması nedenitle e-reçete düzenlenememiştir " ibaresinin yazılmasına da gerek yoktur. Ancak reçetenin Acil olarak medula provizyon sistemine  girilebilmesi için "Acil" kaşesi veya ibaresinin yer alması gerekmektedir.Acil ibaresi veya keşesinin olmadığı reçeteler ise ayaktan olarak sisteme işlenecektir.

Tüm Meslektaşlarımıza Duyurulur.

SUT Komisyon koordinatörü : Ecz.Mehmet FİTKİ