YEŞİL KARTLI HASTALARA AİT REÇETELERİN İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE BİLDİRİM İŞLEMLERİ
30.03.2012 01:09

YEŞİL KARTLI HASTALARA AİT REÇETELERİN İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE BİLDİRİM İŞLEMLERİ

Birliğimize ulaşan soru ve bildirimlerden,  yeşil kartlı hastaların reçete girişi işlemlerinin eski provizyon sistemi üzerinden devam ediyor olması nedeniyle, yeşil kartlı hastalara ait ilaçların satışının İlaç Takip Sistemine bildiriminin zorunlu olmadığı yönünde yanlış bir kanı bulunduğu anlaşılmaktadır.

İlaç Takip Sistemi, reçeteli ve reçetesiz olarak karşılanan tüm ilaçları kapsayan bir sistem olup, 16.05.2010 tarihinden itibaren, eczanelerin tüm ilaç satışlarını İlaç Takip Sistemine bildirerek sistemden onay almaları gerekmektedir.

Yeşil Kart reçeteleri eski provizyon sisteminden (Java ekranından) girilmeye devam etmektedir. İşlem basamakları şu şekildedir:

1. Kurum  olarak "Yeşil Kart" seçilir ve hastanın T.C. kimlik numarası girilir.

2. Hastane numarası, Protokol no, Doktor adı-soyadı ile diploma no girilir.

3. Reçete tarihi, ilaç alım tarihi ve Sayfa no girilir.

4. İlaç karekodu veya barkodu okutulur. (Sistem bu aşamada sadece barkod olarak kabul etmektedir.)

5. İlacın adet, doz bilgileri girildikten sonra, "Karekodlu ilaç" kutucuğu işaretlenir.

6. "Kaydet" butonuna basılıp reçete kaydedilir.

Yeşil kart hastalarına ait reçete girişinin provizyon sistemine girilmesi sonrasında eczane otomasyon sistemi reçeteleri otomatik olarak aktarılmaktadır.

TEBEOS Otomasyon sisteminde aktarım işlemleri aşağıdaki şekilde yapılmalıdır:

1) TEBEOS'a aktarılan reçete, "Tüm satışlar" ekranından ilgili tarih aralığı seçilerek bulunur.

2) İlgili reçete seçilip, sağ üst kısımdaki "İTS işlemleri" bölümü açılır.

3) Java ekranında sadece barkod bilgileri aktarıldığı için, bu ekranda ilgili reçetenin içindeki karekodlu ilaçların, karekodları okutularak ekrana eklenir.

4) "Reçete Satış Bildirim" butonuna basılarak, İTS'den gelecek yanıt beklenir.

5) "Eczane satış bildirim işlemi tamamlandı" mesajı alındığında işlem tamamlanmıştır.

6) Sonuç, "Son yapılan işlem" bölümünden kontrol edilmelidir. Gelen ekranda "Hata" bölümünde "Ürün uygun" yazıyorsa işlem başarılıdır.

7) "Reçete kesinleştir" butonuna basılarak işlem sonlandırılır.

"Yeşil Kart Reçete Girişinde İTS Satış-İptal Bildirimi (TEBEOS)" filminde uygulamalı olarak izleyebilirsiniz