ŞANLIURFA ECZACI ODASI
YEŞİL KARTLI HASTALARIN ÜNİVERSİTE HASTANESİ, ÖZEL HASTANE VE TIP MERKEZLERİNE MÜRACAAT İŞLEMLERİ VE SAĞLIK KARNELERİ HK.
Geri
30.03.2012 11:38

YEŞİL  KARTLI HASTALARIN ÜNİVERSİTE HASTANESİ,  ÖZEL HASTANE VE TIP MERKEZLERİNE MÜRACAAT  İŞLEMLERİ VE SAĞLIK KARNELERİ HK.

1)-03.01.2012 Tarihinde yayımlanan 2011/69 genelge doğrultusunda Yeşil Kartlı Hastaların reçeteleri ile ilgili olarak ?Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan Yeşil Kart hak sahipleri adına düzenlenen reçetelerde SUT 6.1.1.A ?Ayaktan tedavilerde reçetelerin düzenlenmesi? maddesi gereğince ayaktan tedavi sırasında kullanılması gerekli görülen ilaçlar için, sağlık karnelerinde bulunan reçete koçanları veya sözleşmeli sağlık kurum ve kuruluşlarının reçeteleri (matbu veya elektronik ortamda kayıt altına alınan reçeteler) kullanılır.? İbaresi yer aldığından hastalara ait ilaçlar sağlık karnelerinde bulunan reçete koçanlarına veya sağlık kuruluşunun reçetelerine yazılabilecektir. Reçete arkasına ilaçları alan kişinin bilgileri yazılıp reçeteyi getiren kişiye imza attırılmalıdır.

2)- Yeşil Kartlı Hastalar Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Hizmeti sunucularına (ASM, Devlet Hastaneleri ve Eğtim Araştırma Hastanelerine ) doğrudan müracaat edebilirler. Üniversite Hastanelerine, Özel Hastane ve TIP Merkezlerine ise Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet Hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastanelerinden alınan sevk belgesi ile istisnai haller dışında müracat edebileceklerdir. Bu sevk belgesi 5 iş günü geçerlidir. Geçerlilik süresi biten sevk belgesinin yenilenmesi gerekmektedir.

Bu Genelge gereği sevk ile müracaat edilen Sağlık Hizmetleri Sunucularınca Reçete düzenlenmesi halinde sevk belgesinin bir örneği reçeteye ilave edilecektir.  İlimizde bulunan Eğitim Araştırma Hastanesi diye bilinen hastane Sağlık Bakanlığına bağlı 2.Basamak Sağlık Hizmeti sunucusudur. Yeşil Kartlı Hastalar Eğitim Araştırma Hastanesine  doğrudan müracaat edilebileceklerdir. Harran Ünv. Tıp Fak. Hastanesi ise Sağlık Bakanlığına bağlı olmayan 3.Basamak Sağlık Hizmeti sunucusu olduğundan Yeşil Kartlı Hastalar, Üniversite hastanesine Eğitim Araştırma hastanesi veya Devlet Hastanelerinden alınan  sevk ile müracaat edebileceklerdir.

Yine Özel Hastane ve Tıp Merkezlerine Yeşil Kartlı Hastalar Eğitim Araştırma Hastanesi veya Devlet Hastanelerindan alınan sevk ile müracaat edebileceklerdir.

Sevk ile müracaat edilen Sağlık Hizmeti sunucularından yazılan reçetelere bu sevk belgesinin fotokopisi eklenecektir.

Tüm Meslektaşlarımıza Duyurulur.

                                                                                                                                 Ecz.Mehmet FİTKİ

 

Genelge ve İstisnai Haller için Tıklayınız

DİĞER HABERLER