ŞANLIURFA ECZACI ODASI
STOK ZARARI BİLDİRİMLERİ DOĞRULTUSUNDA ECZANELERE YAPILACAK GERİ ÖDEMELER İÇİN FİYAT FARKI FATURASI DÜZENLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Geri
30.03.2012 11:38

Eczanelerin, paket programları aracılığıyla İTS'ye yapmış oldukları stok zararı bildirimlerine ait veriler, firma bazında listeler haline getirilmiştir. Bu listelerden oluşan RAPOR, eczane tarafından kesilecek Fiyat Farkı Faturası ekinde, stok zararının geri ödenmesi için seçilmiş olan depo/koop şubesine teslim edilecektir.

Meslektaşlarımızın, İTSye yaptıkları stok zararı bildirimi kapsamında yer alan ilaçlara ait listeyi, bildirimde bulundukları eczane paket programlarından RAPOR şeklinde alabilmeleri için paket programlarda bir güncelleme yapılması gerekmektedir.

 

TEBEOS Programında, 31.12.2010 Cuma (yarın) sabahtan itibaren liste alma işlemi aktif hale gelecektir. Kullanıcıların güncellemeyi almak için programın kapatıp açmaları yeterlidir

Diğer eczane paket programlarının yetkililerine de bu güncelleme için yapmaları gereken işlemler konusunda bilgi verilmiş olup, bu programların kullanıcılarının da yarın sabahtan itibaren programlarından bu listeleri alabilmeleri mümkün olacaktır.

Fiyat Farkı Faturası ve eki listenin yarın hazır hale getirilmesi zorunlu değildir. Bu işlemler için 1 haftalık bir süre bulunmaktadır. Sistem yoğunluğu, kullandığı paket programın güncelleme alamaması gibi çeşitli nedenlerle gerekli işlemi yarın tamamlayamayan meslektaşlarımızın, bu işlemleri önümüzdeki hafta içerisinde de yapması mümkündür.

TEBEOS Programında, stok zararı bildirimi kapsamındaki ilaçların listesini alabilmek için Stok Zarar Bildirim bölümüne girilerek 'Stok Zarar' butonuna basıldığında açılan ekranda yer alan raporun çıktısı alınacaktır. Bu rapor (ilaç listesi), ortalama 50-60 sayfa civarındadır.(Fiyat Farkı Faturası ekinde yer alacak RAPOR un TEBEOS üzerinden alınması için işlem adımlarını gösteren ekran görüntüleri de YARIN SABAH bu duyuru sayfasında yayınlanacaktır)

Meslektaşlarımız, bu listeyi, duyuru ekinde ekte yer alan örneğe uygun olarak düzenledikleri Fiyat Farkı Faturası ile birlikte, daha önce bildirdikleri depo/koop şubesine teslim edeceklerdir.

Fiyat Farkı Faturasının KDVsiz tutarı eczane paket programından alınan RAPOR'un sonunda belirtilen toplam tutardır. Fatura kesilirken bu tutara %8 KDV eklenmesi gerekmektedir. Fiyat Farkı Faturası ve eki listenin, en geç 07.01.2011 Cuma günü saat 17.00'ye kadar ilgili depo kayıtlarına girmiş olması gerekmektedir. Faturanın 2010 tarihli olması zorunlu olmayıp, 2011 Ocak ayı tarihli olarak da kesilmesi mümkündür.

Depo/Koop şubesi, fiyat farkı faturası altındaki tutarı, eczacının alacak hesabına işleyecek, hesap ekstresinde görülecek ve eczacının çalışma şekline göre, depo/koop şubesine yapacağı ödeme tutarından düşecektir.

İlaç fiyat düşüşleri ve KKİ artışı düzenlemeleri nedeniyle oluşan stok zararının telafisi için yapılan ve hiçbir şekilde, bir mal alım ve stok bildirimi olmayan stok zararı bildirim işlemlerinin birtakım farklı bilgilendirmeler ve yaşanan tereddütler nedeniyle bazı meslektaşlarımızca yapılmadığı bilinmektedir. Bu şekilde, bildirimde bulunmayan ve gelinen süreçte mağdur olan meslektaşlarımız için izlenecek yöntemin değerlendirilmesi amacıyla yeni yılın ilk haftasında sektörün ilgili tarafları ile ayrıca bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

MERKEZ HEYETİ

  EK: Fiyat Farkı Faturası Örneği


Fiyat Farkı Faturası Örneği için tıklayınız


DİĞER HABERLER