ŞANLIURFA ECZACI ODASI
E-RAPORLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
Geri
30.03.2012 11:38

E-RAPORLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

1-Katılım paylı ilaçlara ait etken maddenin yer aldığı e-raporlarda 20.00 kodunun yer alması gerekmektedir. Ancak bazı ilaçlarda hem endikasyon uyumu istenmekte olup hem de katılım paylı olması gerekmektedir. Böyle bir durumda e-rapordaki tanı kısmında 20.00 Ek-2 Listede Yer Almayan Hastalıklar(Hasta katılım paylı) teşhisinin karşısındaki ICD-10 kodu etken maddenin endikasyonu ile uyumlu olması gerekmektedir.

Örnek : Gabapentin tb.(Neurontin) Teşhis 20.00 kodlu olup ICD- 10 kodu ise G.62 (Polinöropatiler) olarak kabul edilecektir.20.00---------G.62. yeterli.

2-01.11.2010 tarihi itibariyle çıkan ve Açıklama bölümlerinde istenen bilgilerin yer alması gereken bilgilerin olmaması nedeniyle SGK tarafından 6 Aralık 2010 tarihine kadar olanların ödeneceği açıklaması yapılmıştı. 6 Aralık tarihinden sonra Kasım ayına ait e-raporun reçete edilmesinde dahi bu eksikliklerin giderilmiş olması gerekmektedir. Hastane tarafından reçete verilmiş olsa dahi Açıklama kısımlarına olması gereken bilgileri yazabilmektedir.

Herhangi bir reçete ile ilişkilendirilmiş e-raporlarda hastane tarafından raporun açıklama bölümüne ekleme yapılabilmektedir. Reçete verilmiş veya verilmemiş ilaç raporlarında açıklama alanında değişiklik yapılacaksa 4.4 RAPOR BİLGİSİ KAYIT METOTLARI altında 4.4.6 IlacRaporDuzelt Metodu kullanılarak raporun açıklama alanına ekleme yapılabilir. Eğer HBYS sisteminde(HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri) bu değişikliğin yapılabileceği menü yoksa HBYS sisteminin yazılımcıları ile görüşülmesi gerekmektedir.(Hastane Yetkilisi Tarafından)

Tahlil sonuçları tarihleriyle birlikte yazılmalıdır. KMY, HBVDNA, HBeAg, LDL ,TG, Ferritin, Hemoglobin v.b. Tahlil sonuçları tarihiyle birlikte Açıklama kısmında yer almalıdır.

4-Bazı raporlarda ise tanı hatası yapılmaktadır. Erkek Hastaya Gestasyanol Diabet(Gebelikte oluşan Diabet) yada 74 yaşındaki hastaya Juvenil Osteoporoz gibi tanıların yazılması gibi. Bu hataların düzeltilmesi gerekmektedir.

5-SGK Reçete İnceleme biriminden aldığımız bilgilere göre, birçok Etkin maddenin Açıklama kısmında yer aldığını Aralık Ayı ve sonrasında ise bu ve buna benzer durumlarda kesinti yapılacağı, Kuruma teslim edilmemiş e-raporlarda aynı durum söz konusu ise herhangi bir mağduriyetle karşı karşıya kalınmaması için düzeltilmesi gerektiği bilgisi alınmıştır.

Klopidogrel etkin maddesi için Angio belgesi e-raporun açıklama kısmına tarihiyle birlikte yazılmış olması durumunda belge eklenmesine gerek kalmadan da kabul edilmektedir.

Odamız bünyesinde e-rapor destek birimi oluşturulmuş olup Cuma, Pazartesi ve Salı Sabah Saat 09.00-16.00 arası tereddütte olduğunuz e-raporlar ile ilgili görevli Eczacılarımızdan yardım alabilirsiniz.

DİĞER HABERLER