ŞANLIURFA ECZACI ODASI
30.03.2012 11:38

1-SağlıkUygulama Tebliği'nin '6.İlaç Temini Ödeme Esasları' başlıklı bölümü ve bu bölüm ile ilgili eklerde, bazı ilaçların kullanımı için düzenlenen raporların ekinde belge ibraz edilmesine ilişkin, Tebliğ'de hükümler yer almaktadır. Elektronik rapor düzenlenmesi durumunda Tebliğde rapora ekleneceği belirtilen belgelere ait bilgiler rapor içinde belirtilecek olup, ayrıca belge istenmeyecektir.

Örnek: SUT'un 6.2.28.B- Ezetimib (statinlerle kombinasyonları dâhil) maddesi kapsamında elektronik rapor düzenlenecek olması durumunda, LDL düzeyi için ayrıca belge istenmeyecek olup, raporun 'Açıklama' bölümünde LDL değerinin tetkik tarihi ile birlikte belirtilmiş olması yeterli olacaktır.

Ancak; SUT'un 6.2.33. Makula Dejenerasyonunda Kullanılan İlaçların Kullanım İlkeleri başlıklı maddesi gereği rapor ekinde aranan hasta anamnezi, FFA ve lezyona ait renkli resim gibi belgelere ait bilgiler, elektronik rapor içinde belirtilemeyeceğinden, bu belgeler sağlık kurumunda hasta dosyasında muhafaza edilecek, belgelerin değerlendirilme sonucu raporun açıklama bölümünde belirtilecektir.

Elektronik raporlarda SUT'ta istenen bilgiler, E-raporların AÇIKLAMA kısmında yer alması gerekmektedir.

Hepatit tedavisinde kullanılan ilaçlar, Altın Preperatları, Mamalar gibi özel durum istenen bilgiler,E-raporlarda sistemde görünen Açıklama kısmında bu bilgilerin yer alması gerekmektedir.

2-Türk silahlı Kuvvetlerinde görev yapan personelin (Bakmakla yükümlü olduğu kişiler hariç), mesai saatlerinde 2. Veya 3. Basamak sağlık kuruluşlarına sevk kağıdı ile müracaat edecekler ve reçetelerine bu sevk belgesi eklenecektir.

DİĞER HABERLER