ŞANLIURFA ECZACI ODASI
YEŞİL KARTLI VATANDAŞLARIMIZIN VİZE PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ HAKKINDA
Geri
30.03.2012 11:38

YEŞİL KARTLI VATANDAŞLARIMIZIN VİZE PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ HAKKINDA

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI

Bilindiği üzere 31/12/2011 tarihinden itibaren yeşil kartlar genel sağlık sigortasına yani SGK?ya devir oldu. Özellikle ilimizde yeşil kartlıların çokluğundan dolayı hem SGK hem de  Sosyal Yardımlaşma Bürosunda izdihamlar yaşanmaktadır. Halkımızın hem tedavisinde hem ilaç alımında hem de kurumlarda oluşan izdiham sıkıntısını çözmek üzere Şanlıurfa Eczacı Odası olarak SGK  ve İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldı ayrıca eski adıyla yeşil kart yeni adıyla sosyal yardımlaşma bürosuna gidilerek sorunları yerinde görme fırsatımız  oldu. Gördüğümüz tablo karşısında bazı bilgileri halkımızla paylaşmak hem de eczanelerimiz aracılığıyla sorunun çözümüne yönelik aşağıdaki tedbirleri aldık.

       1-Yeşil Kart kullanan vatandaşlarımızdan vizesi bitenler 31 OCAK 2012 tarihine kadar işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Yapılacak işlem :

        -Önce Sosyal Yardımlaşmaya gidip gelir beyannamesinde bulunacak.

         -Sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat edecek.

     2- Vizesi Devam Edenler : Vize bitim tarihine kadar muayene olup ilaç alabilirler. Vize bitim tarihinde Sosyal Yardımlaşmaya gidip gelir beyannamesinde bulunarak GSS kapsamına geçişleri sağlanacaktır. Ancak Vizesi olduğu halde Meduladan provizyon alınamadığından ilaçlarını alamayan vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü  için SGK İl Müdürüyle yaptığımız görüşme sonucunda aşağıdaki işlemlerin yapılması sorunun çözümünü hızlandıracaktır.

-         Hasta adı ve soyadı,

-         T.C Numarası,

-         Vize bitim tarihi,

-         Eczane adı belirtilerek eczane tarafından  hkilicarslan@sgk.gov.tr adresine mail atıldığında        Sorun 24 saat içersinde çözülecektir.

-         Bu yeşil kartlının vize tarihinin olduğu bölümün fotokopisi Eczane tarafından çekilerek Aslı Gibidir onayı yapıldıktan sonra Eczacı Odasına teslim edilecek olup odamız tarafından bu fotokopiler SGK İl müdürlüğüne gönderilecektir.

       3-2022 kapsamındaki kişiler ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin işlemleri SGK İl Müdürlüğünden yapılacaktır.

       4- 18 yaşını doldurmuş kişiler Gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşmaya başvuracak olup GSS kapsamına dahil edileceklerdir.

       5- Sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişilerden Anne ve Baba için  ise SGK İl Müdürlüğüne kimlikleri ile müracaat edeceklerdir.    

      6-Yeşil kart kapsamındaki kişilerin üniversite,  özel hastane ve tıp merkezlerinde muayene olabilmeleri için devlet hastanelerinde sevk edilmeleri gerekmektedir. Bu merkezlerden yazılan reçetelerin karşılanabilmesi için bu sevk belgesiyle  eczanelere  müracaat etmeleri gerekmektedir.

     7-Daha önceden ödenmeyen yeşil kart yatan hasta reçeteleri 01/01/2012 tarihi itibariyle  ödenmeye başlanmıştır.                                ECZ.NEJDET BAYIK

                                                            BAŞKAN


DİĞER HABERLER