ŞANLIURFA ECZACI ODASI
İLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN ?CLAVİS?, ?CLAVİS PANAX? VE ?KLAVİS PANAX? ADLI ÜRÜNLERLE İLGİLİ DUYURUSU HAKKINDA
Geri
30.03.2012 11:38

Bilginiz olduğu üzere, geçtiğimiz Temmuz ayında, bitkisel ürünlerin halk sağlığı açısından oluşturduğu tehlikeye dikkat çekmek için ?BİTKİSEL ÜRÜNLER İÇİN ?GIDA TAKVİYESİ ÜRÜN? ONAYI ALIP İLAÇ GİBİ SATIYORLAR, HALKIMIZ AÇIKÇA KANDIRILIYOR!? başlıklı bir basın açıklaması yapmış ve özellikle ?Clavis Panax? isimli ürüne dikkat çekmiştik. Açıklamamızda, ?kalp ve damar rahatsızlığı ile buna bağlı hastalıkları bulunanların mutlaka kullanması gerektiği? ibaresiyle hem internet sitesinden hem de çeşitli televizyon kanallarından reklamı yapılan ürünün içeriğinde bulunan maddelerin ne olduğu ve hangi miktarda bulunduğunun belli olmadığı belirtilmiş ve  ?Clavis Panax? isimli ürünü pazarlayan, doktor olduğunu iddia eden kişinin, yaptığı bu etik dışı davranış sebebiyle kendi meslek kuruluşu tarafından takibe alınması gerektiğini belirtilerek bu tür ürünlerin kullanımı konusunda halkımızı uyarmıştık.

Konuyla ilgili sürdürdüğümüz çalışmalar ve görüşmeler sonucunda T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde bugün (13.12.2011) yayımlanan ?81 İL VALİLİĞİNE ?CLAVİS?, ?CLAVİS PANAX? VE ?KLAVİS PANAX? ADLI ÜRÜNLERLE İLGİLİ DUYURU? başlıklı duyuruda ?..Açıklanan nedenlerle, İlinizde bulunan eczane, ecza depoları, aktar ve baharatçı ve söz konusu ürünlerin muhtemel satışı olan yerlere gidilerek, gerekli kontrollerin yapılması, gerek görülmesi durumunda ilgili birimlerle koordinasyona gidilerek ?Clavis panax? da dahil olmak üzere Clavis markalı ürünlerin ve ?Klavis panax? isimli ürünün satışının tespiti halinde mühür altına alınarak satışının engellenmesi? 81 İl Valiliğine bildirilmiştir.

Türk Eczacıları Birliği olarak, bir sağlık meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, Sağlık Bakanlığı?ndan ruhsatsız olarak ?bitkisel ürün? adı altında piyasaya sunulan, eczacı ve hekim danışmanlığı olmaksızın çoğu zaman internet üzerinden satışı yapılan ürünlerin halk sağlığı açısından oluşturduğu tehlikelere karşın toplumu bilinçlendirmeye devam edeceğimiz ve bu tarz bitkisel ürünler için de benzer düzenlemelerin yapılması noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğimiz konusunda bilgilerinizi saygılarımla rica ederim.


Uzm.Ecz.Harun KIZILAY
Genel Sekreter

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü\'nün Duyurusu İçin Aşağıdaki Bağlantıyı Tıklayınız.

http://www.iegm.gov.tr/Default.aspx?sayfa=anasayfa&newsId=758


DİĞER HABERLER