ŞANLIURFA ECZACI ODASI
REKLAM VE PROMOSYON HK.
Geri
30.03.2012 11:38

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM

 

Türk Eczacıları Birliği Deontoloji Tüzüğünün 9 uncu maddesinde ?Eczacı, yazı veya sözle veya her ne şekilde ve suretle olursa olsun kendi reklamını yapamaz? hükmüne yer verilmiş olup, eczacının eczanesinin ve eczanesinde sattığı ürünlerin reklamını yapması veya promosyon uygulamaları yapması 1262 sayılı İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanununa ve Türk Eczacıları Deontoloji Tüzüğüne açıkça aykırıdır.

Bu itibarla Eczanelerde promosyon amaçlı ürün yaptırmak, internet sitesi oluşturarak veya mevcut internet sitelerine reklam verilmesi  yasaktır. Bölgemizde sıkça uygulandığı görülen eczane ve eczacı isimlerinin yer aldığı poşet, bez çanta, imsakiye, takvim, defter, kalem, karne kılıfı gibi uygulamaların sonlandırılması çalışmaları yapılmaktadır. Düşüncemiz özellikle poşet, bez çanta ve karne kılıfı gibi genelde yaptırılan bu malzemelerin oda tarafından tek tip, üzerinde sadece oda bilgileri ve slogan v.s. bilgilerin yer aldığı bir şekilde yaptırılıp eczanelere uygun fiyatta dağıtılmasıdır. Bu nedenle bu tarih itibariyle herhangi bir promosyon malzemesinin eczanelerce yaptırılmaması, odadan gelecek bilgiler doğrultusunda hareket etmesi çok önemlidir.

Çalışmalar belirlediğimiz aşamaya geldiğinde süreçle ilgili bir milad belirlenerek uygulamalar hassasiyetle takip edilecektir.

Tüm Meslektaşlarımıza Önemle Duyurulur.

                                                                 

 

                                                                                  Ecz.Nejdet BAYIK

                                                                                  BAŞKAN

DİĞER HABERLER