ŞANLIURFA ECZACI ODASI
E-RAPOR ? REÇETELER ve SGK İTİRAZ KOMİSYONU TUTANAĞI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
Geri
30.03.2012 11:38

1-      E-Raporlarda medula  da kayıtlı olan rapor reçete girişi yapıldıktan sonraki tarihlerde teknik bir problemden dolayı etken maddelerin sistemden silindiği anlaşılmaktadır. 1 Kasım 2010 tarihinden sonra çıkan tüm raporlar E-Rapor olduğundan , E-rapor kapsamındaki raporlu reçeteler için eklenmesi zorunlu olmadığı halde meduladaki raporun çıktısı alınıp reçeteye eklenmesi  önem arz etmektedir. 

2-      E-raporlarda etkin madde isimleri, açıklama kısmında yazılmasına gerek olmayıp etkin maddeler için ayrılmış olan alt bölümde yazılması yeterli olacaktır. Bu bölümde yer almayan etkin madde açıklama kısmına yazılmış olsa bile kabul edilmemektedir. E-raporlardaki etkin maddeler ile bu raporlara istinaden düzenlenen reçetelerdeki ilaçların etkin madde kontrolleri sistem üzerinden yapılmaya başlanmıştır.

3-      Yağlı Karaciğer Tanısı ile Ursofalk  kap. Katılım Payından muaf değildir. 

4-      Urocit K Tb. Nefrolityazis veya Böbrek Taşı Kristalleri tanısı ile Katılım Payından muaf değildir.

5-   Keppra şrp      1 ml = 100 mg

       Depakin sol.   1 ml = 200 mg

     Convulex şrp  1 ml = 50 mg 

     Trileptal şrp    1 ml = 60 mg

Yukarıda  belirtilen ilaçlar medula sistemine her ölçek 1 ml olacak şekilde kaydedilmiştir.

 Örnek 1 : Reçetede S: 3*1 şeklinde yazılmış olması durumunda aynı tarif ile medulaya girildiğinde günlük 3 ml. olarak sistem hesaplamaktadır.                                                           

Örnek 2 : Depakin sol 2*200 şeklinde yazılan bir reçete sisteme 2*1 olarak girilmesi gerekmektedir.

6-      E-raporlarda Açıklama kısımlarında Trigliserit , LDL, KMY sonuçları tarihleriyle birlikte belirtilmelidir. KMY ile ilgili bilgi ise Lomber  Total L1-L4 veya Total L2-L4 veya Femur  Total veya Femur Boynu sonucu ve tarihiyle birlikte belirtilmelidir. 

 SGK İTİRAZ KOMİSYONU SONUÇ TUTANAKLARI EKTEDİR.

   

 


DİĞER HABERLER