ŞANLIURFA ECZACI ODASI
YENİ SUT DEĞİŞİKLİĞİ
Geri
30.03.2012 11:38

SEVK İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER (Uygulama Tarihi15.03.2012)

MADDE 60-(Değişik: 17/4/2008-5754/38 md.)

a) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;
1) (a) ve (c) bentleri gereğince sigortalı sayılan kişiler,
2) (b) bendi gereğince sigortalı sayılan kişiler,

b) İsteğe bağlı sigortalı olan kişiler,

c) Yukarıdaki (a) ve (b) bentlerine göre sigortalı sayılmayanlardan;

Harcamaları, taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları da dikkate alınarak, Kurumca belirlenecek test yöntemleri ve veriler kullanılarak tespit edilecek aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlar, (Yeşil Kartlı Vatandaşlar)

3)1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler,
9)18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanununun 74 üncü maddesinin ikinci fıkrasına göre görevlendirilen kişiler ile aynı Kanunun ek 16 ncı maddesine göre aylık alan kişiler,(C 9' a giren vatandaşlar )

ÖNEMLİ :

* Bu kapsamdaki kişiler Üniversite Hastanesine müracaat edebilmeleri için Yayımlanan yeni SUT değişikliği 3.1.1.A-1.in 3. Maddesine göre Sağlık Bakanlığına Bağlı 3.Basamak Sağlık Hizmeti sunucusu tedavinin sağlanamaması halinde kişiler Üniversite Hastanesine sevk edilir. İlimizde Sağlık Bakanlığına bağlı 3.Basamak Sağlık hizmeti sunucusu bulunmamaktadır. Dolaysıyla bu kapsamdaki kişiler Merkez ve İlçelerde bulunan Devlet hastanelerinden sevk almış olsalar dahi Üniversite hastanesince kabul edilmeyecektir. Sadece Acil hallerde Üniversite Hastanesine gidebileceklerdir. Üniversite hastanesine müracaat edebilmeleri için Sağlık Bakanlığına bağlı 3.Basamak sağlık Hizmeti sunucusundan sevk alınması gerekmektedir.

Hemodiyaliz tedavisi için resmi sağlık hizmeti sunucularına yapılacak sevkler, aynı yerleşim yerinde varsa bünyesinde hemodiyaliz merkezi bulunan Sağlık Bakanlığı sağlık hizmeti sunucularınca yapılacaktır.

3.1.1.A-2. Madde gereği Sağlık Bakanlığı dışındaki resmi sağlık hizmeti sunucularına müracaat işlemlerinden:
izik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi, hiperbarik oksijen tedavisi, hemodiyaliz tedavisi, radyoterapi ve kemoterapi gibi belli bir program dahilinde tedavi için resmi sağlık hizmeti sunucularına sevk edilen hastaların, tedavi süresi içindeki her müracaatında sevk belgesi istenmeyecek olup ilk sevk belgesinin bir örneği fatura eki belge olarak Kuruma gönderilecektir. Hemodiyaliz amaçlı sevkler 3 (üç) ay süre ile geçerli olup sürenin bitiminde sevk belgesinin yenilenmesi gerekmektedir.

* Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin, mesai saatleri içerisindeki müracaatlarının var ise öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerine yapılması zorunludur.

3.1.1.A-3. Özel sağlık hizmeti sunucularına müracaat işlemleri

(1) MEDULA sistemi üzerinden yapılan müstahaklık sorgulaması sonucu Kurum bilgisi 60/c-1, 60/c-3 veya 60/c-9 bilgisi dönen kişilerin aşağıda belirtilen sevkli müracaatları dışında sunulan sağlık hizmeti bedelleri Kurumca karşılanmaz.
a) Resmi sağlık hizmeti sunucularında uygun yoğun bakım yatağının bulunmaması ve 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla hasta naklinin gerçekleştirilmesi koşuluyla yoğun bakım tedavisi için sevk edilen hastalar (Fatura ekinde 112 Ambulans Formunun bir örneği Kuruma gönderilecektir.),
b) Radyoterapi tedavisi gereken ancak aynı il içindeki resmi sağlık hizmeti sunucularında tedavinin sağlanabileceği radyoterapi merkezi bulunmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı ikinci veya üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularınca sevk edilen hastalar (Sevk belgesi fatura ekinde Kuruma gönderilecektir.),
c)Acil müdahale edilememesi halinde hastanın uzuv kaybı ve/veya tüm vücut fonksiyonunu kaybetmesine sebep olacak reimplantasyon ihtiyacı, yanık, ağır travma gibi durumlarda resmi sağlık hizmeti sunucularında tedavinin sağlanamaması ve 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla hasta naklinin gerçekleştirilmesi koşuluyla acil tedavi için sevk edilen hastalar (Fatura ekinde 112 Ambulans Formunun bir örneği Kuruma gönderilecektir.).

Yeşil Kart Sağlık Cüzdanlarında geçerli vizesi olan kimselerin Sağlık Bakanlığı sağlık hizmeti sunucularına müracaatlarında MEDULA sisteminden hasta takip numarası alınamaması durumunda Yeşil Kart Sağlık Cüzdanının ilgili bölümlerinin bir örneği fatura ekinde gönderilmek koşuluyla sunulan sağlık hizmeti bedelleri Kurumca karşılanır. Sağlık hizmeti verildikten sonra kişiler tescil ve aktivasyon işlemlerinin elektronik ortamda kontrol ve düzeltilmesi için en yakın Sosyal Güvenlik Merkezine yönlendirilir.
(Yürürlük tarihi :15 Mart 2012)

3.2.2. Ayakta Tedavide Sağlanan İlaçlar İçin Katılım Payı
(1) Kurumca bedeli karşılanan ilaçlar için Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerden %10, diğer kişilerden %20 oranında katılım payı alınır
(2) Ayrıca her bir reçete için;

a) 3 (üç) kutuya kadar (üç kutu dahil) temin edilen ilaçlar için 3 (üç) TL,
b) 3 (üç) kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için 1(bir) TL,olmak üzere katılım payı alınır.

Aile hekimliğinden muayene olmuş kişiler 3 (üç) kutuya kadar 3 TL, 3 (Üç) kutuya ilave edilen her bir kutu için 1 (Bir) TL ilave ücret alınacaktır.
c) Enjektable formlar ile serum, beslenme ürünleri ve majistraller için kutu sayısına bakılmaksızın her bir kalem 1(bir) kutu olarak değerlendirilir.

(3) Sağlık raporu ile belgelendirilmek koşuluyla SUT eki 'Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi' (EK-2) nde yer alan hastalıklarda, listede belirtilen ilaçlar için bu maddede belirtilen katılım payları uygulanmaz ve kutu/kalem hesabında dikkate alınmaz.

(4) Bu maddede tanımlanan ilaçlar için katılım payları;
a) Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından mahsup edilmek suretiyle,
b) Diğer kişiler için ise Kurumla sözleşmeli eczaneler tarafından kişilerden,tahsil edilir. (Yürürlük tarihi8 Mart 2012)

Amoksisilin-Klavulanat (Oral)
KY (600mg/42,9 mg lık formu uzman hekimler tarafından reçetelenir) Yürürlük tarihi yayımı tarihinden 30 gün sonra)
Bu maddeye göre Augmentin ES Uzman hekimler tarafından reçete edilir.



Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ metni için tıklayınız

29.02.2012 tarihinde yayımlanan SUT Değişikliği hakkında ayrıntılı dosya için tıklayınız

Revizyon işlenmiş tam SUT metni için tıklayınız

DİĞER HABERLER