ŞANLIURFA ECZACI ODASI
İLAÇTA SÖZLEŞME KRİZİ BİTTİ
Geri
30.03.2012 11:38

İLAÇTA SÖZLEŞME KRİZİ BİTTİ

Kamuoyunun çok yakından takip ettiği gibi 1 Şubat itibariyle TEB ile SGK arasındaki ilaç sözleşmesi sona erdi.
TEB ile SGK yaklaşık 1 aydır yeni bir sözleşme ve protokol üzerinde çalışıyorlardı. Bütün halkımızı ve sağlığını ilgilendiren bu çok önemli konu bugün itibariyle Çalışma Bakanı sayın Faruk ÇELİK'in başkanlığını yaptığı son toplantıda çözüme kavuştu.

Genel hatlarıyla yeni sözleşmeye göre bazı maddelerden bahsedecek olursak;

1-Hastalardan alma durumunda olduğumuz muayene ücreti aynen eczanelerden alınmaya devam edecek. Halkımızın bunu bilmesi gerekir ki bu muayene ücreti tamamen bizimle alakasızdır. SGK ve Devlet adına tahsilata aynen devam edeceğiz.
2- İlaç şirketlerinin devlete taahhüt ettiği fakat vermediği iskontolar halkımız ilaçsız kalmasın diye eczacıdan gidiyordu. Bununla ilgili çalışmalar yapılacağı ve düzeltileceği taahhütleri alınmış oldu. Yıl sonuna kadar bu sıkıntı tamamen düzeltilecektir.
3- Eczane cirolarına göre SGK'nın iskonto değişikliği gerçekleşti. Az iş yapan az iskonto, çok iş yapan eczane çok ıskonto yapacaktır.
4-Reçete başı eczaneler SGK'dan 25 kuruş alacak. Bu rakamın şu aşamada eczacıya ciddi bir faydası yok, sembolik bir rakamdır. Ama ileride ülke ekonomisi düzeldiğinde eczacı lehine değiştirilebilir yeni bir kalem olduğu düşünüldüğünde olumlu karşılamaktayız.

Sonuç olarak bu sözleşmenin en önemli özelliği kanaatimce halkımızı sıkıntıya düşmekten kurtarmasıdır. İlaç krizi yaşanmamasıdır.
Bu yeni protokol'un ve sözleşmenin halkımıza ve vatandaşlarımıza ve tüm eczacılarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Saygılarımla
Ecz.Nejdet BAYIK
BAŞKAN

DİĞER HABERLER