ŞANLIURFA ECZACI ODASI
SGK İLE TEB ARASINDA İMZALANAN EK PROTOKOL VE 01.07.2012 TARİHİNDE BAŞLAYACAK OLAN E-REÇETE UYGULAMALARI HAKKINDA
Geri
30.06.2012 10:34
Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında 01.02.2012 tarihinde imzalanan Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolün 10.Yürütme başlıklı maddesinde yer alan hüküm doğrultusunda, protokol ile ilgili olarak Mayıs ayında başlayan değerlendirme görüşmeleri sonucunda, e-reçete uygulamaları ile protokolün fesih maddeleri ile ilgili bazı düzenlemelerin yer aldığı bir Ek Protokol metni imzalanmıştır. 

 
Ek protokol ile, 01.07.2012 tarihinde başlayacak olan E-reçete uygulamalarında, Kurumla sözleşmeli eczaneler tarafından uyulması gereken usul ve esaslar belirlenmiş olup, Ek Protokol metni yazımız ekinde yer almaktadır.

 
E-Reçete Uygulamaları ile ilgili olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu Kurum tarafından da  28.06.2012 tarihinde E-Reçete Sık Sorulan Sorular Dokümanı yayımlanmış ve uygulamada karşılaşılan tereddütlerin giderilmesi amacıyla, e-reçete uygulamaları ile ilgili genel bilgilendirme yapılmıştır. 

 
1 Temmuz 2012 Pazar gününden itibaren, ülke genelinde başlayacak olan E-Reçete Uygulamalarında, Birliğimiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından imzalanan Ek-Protokol hükümlerine uygun işlem yapılması gerekmektedir. 

Bu protokol hükümleine göre E-Reçetelere ait herhangi birçıktı konulmayacaktır.
 

 Ek Protokol Metni

DİĞER HABERLER