ŞANLIURFA ECZACI ODASI
REÇETELERİ KARŞILARKEN KİMLİK SORGULAMASI HK.(ÇOK ÖNEMLİ)
Geri
30.03.2012 11:38

REÇETELERİ KARŞILARKEN KİMLİK SORGULAMASI HK.(ÇOK ÖNEMLİ)

 

                        Eczaneler ile SGK arasında imzalanan protokol madde ?6.3.10. Hasta veya hasta yakınına teslim edilmeyen ilaçlara ait fiyat kupürlerinin yer aldığı reçetelerin Kuruma fatura edildiğinin tespiti halinde kupür bedelinin 5 katı tutarında cezai şart uygulanarak eczane yazılı olarak uyarılır. Tekrarı halinde ilaç bedelinin 5 katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 6 (altı) ay süre ile sözleşme yapılmaz. (Kurum tarafından yapılacak soruşturma neticesinde hastaya teslim edilmek üzere eczanede bekletildiği saptanan ilaçlar hariçtir)?.  

                         Son zamanlarda SGK tarafından yapılan soruşturmalarda Hastaların,  ifadelerinde ? Ben ilacı aldım ancak imza bana ait değildir? şeklinde ifade vermesi sonucu yukarıda yazılı olan protokolün ilgili maddesi gereği Reçete bedelinin 5 katı tutarında ceza yazılarak Eczaneler yazılı olarak uyarılmaktadır.

                          Bilindiği gibi Eczaneler, Birinci Basamak Özel Sağlık Kuruluşu sayıldığından, Eczaneye müracaatlarda reçeteyi getiren kişinin kimlik bilgisini sorgulama hakkına sahiptir. Yukarıda yazılı olan protokolün ilgili maddesi kapsamında bir sorun yaşamamak için reçeteleri getiren kişinin kimlik bilgileri kontrol edilmeli ve doğru bir şekilde reçete arkasına yazılmalı ve bizzat reçeteyi getiren kişiye imza attırılmalıdır. Bazen reçeteyi getiren kişi reçete arkasına kendi adını yazma yerine hastanın adını yazıp kendisi imzalamaktadır. Bu durumda reçete arkasında yazılı olan isim ile imza uyumsuz hale gelip, sorgulama esnasında adı yazılı olan kişinin imzası ile reçete arkasındaki imza  karşılaştırması yapılarak uyuşmadığı takdirde yine Eczanelerimiz ceza ve yazılı uyarı ile karşı karşıya kalmaktadır. Önemle dikkat etmemiz gerekmektedir.Eczacılarımızın ve Eczane Teknisyeni arkadaşlarımızın bu konuya önemle hassasiyet göstermesi gerekmektedir.                       

                          Tüm Meslektaşlarımıza önemle Duyurulur.

 

 

DİĞER HABERLER