ŞANLIURFA ECZACI ODASI
İTS?YE STOK ZARARI BİLDİRİMİNİ YAPARAK FİYAT FARKI FATURASINI VE İLAÇ LİSTESİNİ İLGİLİ DEPO/KOOP SUBESINE TESLIM ETMIS OLAN MESLEKTASLARIMIZIN DIKKATINE
Geri
30.03.2012 11:38

İlaç fiyat düşüşü ve KKİ artışı düzenlemelerinden etkilenen ilaçların stok zararının ilaç firmalarınca telafi edilmesi için, eczane paket programları üzerinden İlaç Takip Sistemine stok zararı bildirim işlemleri yapılmıştır.

Eczanelerin, paket programları aracılığıyla İTS'ye yapmış oldukları stok zararı bildirimlerine ait veriler, firma bazında listeler haline getirilmiş ve bu listelerden oluşan RAPOR, Fiyat Farkı Faturası ekinde meslektaşlarımız tarafından, stok zararının geri ödenmesi için seçilmiş olan depo/koop şubesine teslim edilmiştir.

Ecza depoları ve kooperatifler, kendilerine teslim edilen Fiyat Farkı Faturaları doğrultusunda, stok zararlarının geri ödenmesi için firmalar ile sağlayacakları mutabakat sonrasında geri ödeme işlemini gerçekleştirecektir. Fiyat Farkı Faturası ekinde yer alan listelerin EXCEL dosyası formatında olmasının, mutabakat işlemlerini kolaylaştıracağı ve hızlandıracağı bilgisi alınmıştır.

TEBEOS programında ve diğer eczane paket programlarında, İTSye stok zararı bildiriminde bulunulmuş ilaçlara ait firma bazında oluşturulan listenin Excel formatında da alınabilmesi için gerekli güncellemeler yapılmıştır.

Meslektaşlarımızın, ilgili depo/koop şubesi tarafından kendilerinden talep edilmesi halinde, Fiyat Farkı Faturası ekinde şubeye verdikleri listeyi, kullandıkları eczane paket programından EXCEL formatında alarak, şubenin bildireceği e-posta adresine göndermeleri, mutabakat işlemlerini kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

DİĞER HABERLER