ŞANLIURFA ECZACI ODASI
SUT ÇALIŞMA KOMİSYONUNDAN DUYURU
Geri
30.03.2012 11:38

1-Yeşil kart reçete çıktıları 1 Eylül 2010 tarihi itibariyle A5 kağıdına yazdırılabilir. SGK A4'de devam edecektir.

2-Yeşil kartlı hastalarda YATAN HASTA reçete bedeli ve ŞEKER ÖLÇÜM ÇUBUKLARI ÖDENMEZ.

Yatan Hasta reçetesi ve strip bedeli karşılayan eczanelerimiz bulunmakta olup bu ürünlere ait bedeller kurum tarafından kesilmektedir.

3- Reçetelere karekodlu ürünlere ait kupürler eklenmediğinden dosyalara eklenen reçete sayısı arttırılabilir ve her klasöre tek fatura kesilebilir.Merkezdeki Eczanelerimiz Fatura + Dökümü, ilçedeki eczanelerimiz ise Fatura+Döküm+Nakitlerini Klasörün iç kapağına Düşmeyecek şekilde zımbalaması ve Klasör içine konan her dosyaya ise fatura fotokopilerinin eklenmesi Sağlık il Müdürlüğü Tahakkuk işlemini ve Maliye Yeşil Kart ödeme biriminin işlemlerini azaltıp daha hızlı dosya nakli ve ödeme işlemi gerçekleştirilebilecektir.Döküm 2 adet olacaktır.

4-Reçete sayısı az olan eczanelerimiz ise Fatura+Döküm ve var ise Nakitlerini reçeteleri ile birlikte geniş ebatlı Zarf içine veya Hava Kabarcıklı Zarf içine koyarak kuruma teslim edebilirler.

5-SGK ve Yeşil Kart Reçetelerine eklenen ve karekod kapsamı dışındaki ürünlere ait Fiyat Kupürü ve Barkodları kesilerek yapıştırılacak olup 1 Eylül 2010 tarihi itibariylede Kupür imha şifresi yerine eczane tarafından çizilerek kuruma teslim edilecektir.

6-Yeşil Kart Ağustos ayı ve sonrasına ait reçetelerin, Kurum tarafından yapılan incelemeleri günlük olarak Odamız tarafından görevlendirilen Eczacılarımız tarafından da üst yazılarına bakılacak olup yapılan kesintiler değerlendirilecektir. Bu kesintilerden Yanlış olanlara anında itirazlarını yaparak kesinti işlemi iptal edilecektir. İade olması gerekenler dosyanın ait olduğu Eczaneye ise telefonla bildirimleri yapılacaktır. Kesinti işleminin doğruluğunda ise Eczaneye ait 1863.... no ile Eczane adı belirtilmeden aylık olarak Web sayfamızdan duyurusu yapılacaktır.

7-SGK tarafından yapılan kesintilere itiraz eden Eczacılarımız, odamızın SUT Komisyonundaki eczacılarımızlada görüşerek itirazlarını yaparlar ise daha sağlıklı sonuç alabilirler. Çünkü kurum tarafından yapılan kesintinin doğruluğundaA grubu kesintisi %3'ün, B grubu kesintisi %5'in üzerinde olduğu halde reçeteye itiraz etmek yerine tamamının incelenmesi kesintiyi dahada azaltacaktır. İtiraz(Uzlaşma) Komisyonu duyurusu yine Eczane adı verilmeden Web sayfamızdan duyurulacaktır.

8-Odamızın SUT komisyonunda görevli olan Eczacılarımızın İsimleri ve Telefon numaraları aşağıdadır. Reçetelerinizi Karşılarken komisyonumuzdan yardım alabilirsiniz. Yeşil Kart reçete inceleme komisyonunda görev alacak olan Eczacılarımız daha sonra duyurulacaktır.

Ecz.Ahmet KARAKUŞ:05056190202       Ecz. Hüseyin YÜCEL    : 05057057057

Ecz.Cüneyd YAVUZ     : 05337106867       Ecz.Ali ERDEM             : 05333958523

Ecz.M.AliÜÇKÖK        : 05324760025        Ecz.Servet KILIÇ          : 05068661140

Ecz.Umut AKINCI         : 05355853001

                                                        Komisyon Koordinatörü : Ecz.Mehmet FİTKİ

DİĞER HABERLER