BİEM İLAÇ FİRMASI TARAFINDAN GÖNDERİLEN HACİZ İHBARNAMESİ HK.

BİEM İLAÇ Firması tarafından üyelerimize gönderilen haciz ihbarnamesi ile ilgili olarak, konuya esas teşkil eden durum ile konunun asıl muhatapları olan BİEM İlaç firması  ve Ecza deposu yetkilileri ile Yönetim Kurulu Olarak görüşmelerimiz olmuştur. Bu görüşmede hacze neden olan konunun bir an önce çözüme kavuşmasını ve üyelerimize gönderilen bu haciz ihbarnamelerinin  durdurulması gerektiği bildirilmiştir. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak, hukuki işlemlerini müdafaa etmek Eczacı odasının görevlerinden biridir.  Odamız Avukatından bu ihbarnameyi alan Eczacıların ne yapması gerektiği hususunda görüş istenmiştir. İhbarnamenin alındığı andaki Depo ? Eczane arasındaki açık hesabı kapsadığını, çek veya senet ile kapatılmış hesap ile bir sorun oluşturmayacağını, kapatılmamış hesap var ise icra kanalıyla firmaya ödenmesi gerektiğini bildirmiştir. Yapılması gereken işlemler aşağıda sıralanmıştır.

1-     Farklı dosya numarası ile gelen herbir icra yazısı için 3 nüshalı dilekçe hazırlamak           (Eczanelere 3 adet icra ihbarnamesi geldiğinden herbiri için ayrı ayrı itiraz dilekçesi 3 nüsha olarak yazılacaktır.)

2-     Nüfus cüzdanı fotokopisi eklenecek

3-     Eczacı Nüfus cüzdanı ile birlikte adliyeye 7 gün içersinde müracaat edecek.

Merkez Eczaneleri için Örnek dilekçe

İlçe Eczaneleri için Örnek Dilekçe Dosya şeklinde ektedir