ŞANLIURFA ECZACI ODASI
ŞU ANA KADAR STOK ZARARI BİLDİRİMİNİ TAMAMLAYAMAMIŞ OLAN MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE
Geri
30.03.2012 11:38

Stok zararlarının İlaç Takip Sistemine bildirimi için 17.12.2010 saat 24.00e kadar tanınan süre çeşitli sebeplerle bazı meslektaşlarımız için yeterli olmamış, bu konuyla ilgili yapılan düzenlemeler eczacı odalarımız aracılığıyla meslektaşlarımıza aktarılmıştır.  Çok sayıda meslektaşımız, bildirim işlemini tamamlamış olmakla birlikte, Birliğimize yapılan başvurulardan, İTSye stok zararı bildirimini halen gerçekleştiremeyen meslektaşlarımızın bulunduğu bilinmektedir.  

Yapılan çalışmada, bildirimini tamamlayamamış olan eczanelerin, bildirimlerini daha önce parçalar halinde yapmadığı ve tek seferde çok sayıda ilacı aktarmaya çalışmaları nedeniyle sorun yaşadıkları belirlenmiştir. Bu sorunun çözümüne yönelik olarak, TEBEOS Programında yer alan Mal Alım Bildirimi Ekranına ?Gönderim Adedi? alanı eklenmiştir. Bu alan, stok zararı bildirimi için İTSye gönderilecek ilaçların tek seferde toplu halde gönderilmesi yerine, girilen adet kadar ilacın gönderimi sağlamakta ve böylelikle sistem üzerindeki yükü azaltmaktadır.

TEBEOS Programını kullanan ve programda Mal Alım Bildirimi ekranında İTS?deki yoğunluktan kaynaklanan sistem hatası ile karşılaşan meslektaşlarımızın, bildirim işlemini gerçekleştirebilmeleri için aşağıdaki işlem basamaklarını izlemeleri önerilmektedir:

1) Bilgisayarınızın özelliğine göre aşağıdaki güncellemelerden size uygun olan güncelleme dosyasını bilgisayarınıza indirin ve bilgisayarınızın \"Masa Üstü\"ne kaydedin.

Bilgisayarınız 32 Bit ise : http://www.teb.org.tr/TEBEOS_GUNCELLE_32_V3.exe

Bilgisayarınız 64 Bit ise : http://www.teb.org.tr/TEBEOS_GUNCELLE_64_V3.exe

Eczanelerde kullanılan bilgisayarların İşlemcilerin çok büyük bir oranı 32 bittir, işlemci türünü bilmeyen kullanıcıların önce birinci linkteki dosyayı indirip çift tıklamalarını, güncelleme yine alınmadı ise ikinci linkteki dosyayı indirip çift tıklamalarını öneriyoruz.

Dosya indirme ve masa üstüne kaydetme işlemi tamamlandıktan sonra, TEBEOS programınız İTSye bildirim işlemini parçalar halinde yapmaya elverişli hale gelecektir.  

2) TEBEOS Programında Mal Alım Bildirim Ekranına yeni eklenen ?Gönderim Adedi? Bölümüne 100 ile 300 arasında bir sayı yazın.

3) ?Mal Alım? butonuna basın.

4) İşlem tamamlandığında onaylanan adet sayısı değişir. İşleminiz hatasız tamamlandıysa  bildirimde bulunacağınız ilaç adedi tamamlanana kadar 2 ve 3 üncü maddelerde yazılı adımları tekrar edin.

5) Stok zararı bildirim işlemleri ile ilgili olarak karşılaştığınız sorunları tebeos@teb.org.tr ve teb@teb.org.tr ye gönderiniz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

 
 

DİĞER HABERLER