ÖNEMLİ ! YEŞİL KART FATURA SONLANDIRMA İŞLEMİ
7 Haziran 2010 tarihi itibari ile yeşil kart kullanan vatandaşlarımıza ait reçetelerin girişleri bilindiği gibi medula provizyon sistemi üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Fatura kesme ve döküm işlemi daha önceden kullandığımız java programından farklı olarak sonlandırma şeklinde olacaktır.Reçete inceleme esnasında kolaylık olması adına ay içersinde birden fazla sonlandırma yapılabilecektir. Reçete sayısı 80-85-90 arasında olduğunda sonlandırma yapılması, inceleme ve dosya nakilleri açısından büyük kolaylık sağladığından, bu sayıları geçmemeye dikkat edilmesi gerektiği müdürlükçe odamıza bildirilmektedir. Bu güne kadar olan reçete sayılarınızda, fazlalık var ise örneğin 200-300 veya daha fazla sayıda ise acilen sonlandırma işlemini yapınız. Reçetelerinizi, 3-4 dosyaya koyarak dosyaları birbirlerine zımbalayıp tek klasöre koyunuz ve tek fatura kesiniz. Bundan sonra sık sık kontrol ederek istenilen sayılara ulaştığında sonlandırma işlemlerinizi yapabilirsiniz. Fatura sonlandırması yapmak isteyip, sistem tarafından sonlandırma işlemine müsaade etmeyen eczacılarımız , Eczacı adı , Eczane sicil no, Eczane adı ve telefon numaralarını Türk Eczacıları Birliğine bildirilmek üzre odamıza bildirmeleri gerekmektedir.