ŞANLIURFA ECZACI ODASI
STOK ZARARI BİLDİRİM İŞLEMLERİ HAKKINDA (ÖNEMLİ)
Geri
30.03.2012 11:38
STOK ZARARI BİLDİRİM İŞLEMLERİ HAKKINDA (ÖNEMLİ)

11.12.2010 tarih ve 27782 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği Değişikliği gereğince 18.12.2010 tarihinde yürürlüğe girecek olan KKİ artışları ile, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü?nün 10/12/2010 tarihli ilaç fiyat listelerine yansıtılan ve 20.12.2010 tarihinde yürürlüğe girecek olan referanstan kaynaklanan fiyat düşüşlerinden etkilenen ilaçlara ait stok zararının ilaç firmaları tarafından tam ve eksiksiz olarak telafi edilebilmesi için, bu ilaçların stok zararı bildirim işlemleri, eczane paket programları üzerinden yapılacaktır.

Bu işlemler TEBEOS Programında açılan ?Stok Zararı Bildirim? butonu ile İlaç Takip Sistemine aşağıdaki işlem basamakları takip edilerek yapılabilmektedir.

Fiyatı düşen ve KKİ oranı artan ilaçlar dışında kalan ilaçlarla ilgili stok zararı bildirim işlemi yapılmayacaktır.

Bildirim işlemleri 17.12.2010 Cuma günü 24.00?e kadar devam edecektir. Ardından sistem bildirime kapatılarak İTS tarafından toplanan stoklardan bu hafta içinde satışı yapılan adetler düşülecek ve eczanelerde bulunan ilaçlar için telafi edilecek adetler belirlenecektir. Bu işlemlerin tamamı, Sağlık Bakanlığının gözetim ve güvencesinde gerçekleştirilerek, stokların tam ve eksiksiz olarak telafisi sağlanacaktır.

Stok zararı bildirim işlemleri ile ilgili olarak;

1)Fiyat düşüşü ve KKİ artışından etkilenen ilaçların eczanelerde bulunan stoklarının İTS?ye bildirim işlemleri için TEBEOS programı üzerinde sanal depo ekranı kullanılacaktır.

2) TEBEOS Programı, sadece yeni düzenlemeler ile meydana gelen fiyat düşüşü ve KKİ artışından etkilenen ilaçlar için stok zararı bildirimi işlemi yapmaktadır. Yapılan işlem genel bir mal alım ve stok bildirimi olmayıp, düzenlemeden etkilenen ilaçlar dışında kalan ilaçlar için herhangi bir bildirim yapılmayacaktır. TEBEOS üzerinden yapılacak stok zararı bildirimleri, fiyat düşüşü ve KKİ artışı düzenlemelerinden etkilenen ilaçlara ait zararın Sağlık Bakanlığı güvencesinde, firmalar tarafından tam ve eksiksiz olarak telafi edilmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu işlem, bu hafta içerisinde ve sadece 1 kereye mahsus olarak bu şekilde yapılacaktır. TEBEOS dışındaki eczane paket programlarını kullanan meslektaşlarımızın da, sadece düzenlemelerden etkilenen ilaçlar için stok zararı bildiriminde bulunması gerekmektedir.

3) KKİ artışından etkilenen ilaçlar ile ilgili olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir liste yayımlanması beklenmektedir. Bu listenin yayımlanması sonrasında, gerekli olması halinde TEBEOS veri tabanında da güncelleme yapılacak ve bu güncelleme programın yeniden başlatılması ile eczaneye yansıyacaktır. Bu nedenle, meslektaşlarımızın, SGK tarafından liste yayımlanmasını beklemeden, derhal stok zararı bildirim işlemlerine başlaması önerilmektedir.

4) Bildirim işlemi, ?Stok Zararı Bildirim? butonuna basılarak açılan ekranda, eczanede bulunan ilaçların karekodlarının sisteme okutulması suretiyle gerçekleşecektir. TEBEOS, sadece, fiyat düşüşü ve KKİ artışından etkilenen ilaçlara ait stok zararı bildirimi aldığından, düzenlemeden etkilenmeyen bir ilacın sisteme okutulması durumunda, uyarı verecek ve herhangi bir işlem yapmayacaktır. Bu opsiyon, mal alım ve stok bildirim işlemleri konusunda genel uygulamalarımıza uygun davranılması açısından önemli olup, ayrıca, meslektaşlarımızın listeden ilaç taraması yapmak yerine ilaçların karekodları okutulduğunda, fiyatının düşüp düşmediğini de ayırt etmelerine imkan tanımaktadır.

TEBEOS PROGRAMINDA \"STOK ZARARI BİLDİRİMİ\" İŞLEMLERİ İÇİN GÜNCELLEME 14.12.2010 SALI GÜNÜ (BUGÜN) SAAT 11.40 \'DA YAPILMIŞTIR. PROGRAMI KAPATIP YENİDEN AÇARAK OTOMATİK GÜNCELLEME ALDIKTAN SONRA İŞLEM YAPINIZ.

STOK BİLDİRİMİ İŞLEMLERİ İÇİN EKRAN GÖRÜNTÜLERİNE http://www.teb.org.tr/stok/ ADRESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

DİĞER HABERLER