ŞANLIURFA ECZACI ODASI
YEŞİLKART REÇETELERİNDE ?DÜZELT-KAYDET? UYGULAMASI İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ DUYURU !!!
Geri
30.03.2012 11:38

16.05.2010 tarihi itibariyle eczanelerimizde uygulanmaya başlayan İTS Satış Bildirim Onayı işlemleri ile ilgili olarak, özellikle eski SGK Provizyon Sistemi üzerinden  (Java Ekranı) kayıt işlemleri yapılan Yeşil Kart Reçeteleri hakkında Birliğimize çok sayıda soru ve sorun yöneltilmektedir.

Birçok üyemizin Yeşil Kart Reçeteleri girişi esnasında, Java ekranında bulunan ?Karekodlu İlaç? butonunu işaretlemedikleri, TEBEOS ve diğer eczane otomasyon sistemleri üzerinden İTS Satış Bildirimi ve Reçete Kesinleştirme işlemlerini tamamlamadıkları tespit edilmiştir.

İTS işlemleri yapılmayan ya da eksik yapılan Yeşil Kart Reçetelerinin, Java ekranından düzeltilme imkanı olmadığından, meslektaşlarımız, ilgili reçetelerini silerek tekrar giriş yapmak zorunda kalmıştır.

Mevcut reçetelerin silinerek sisteme tekrar kaydedilmesi esnasında yaşanan aksaklıklar ve reçete kayıplarının meslektaşlarımızın mağduriyetine yol açtığı, üyelerimizin zaman ve işgücü kaybına neden olduğu ve ayrıca Provizyon Sisteminde aşırı yoğunluğa yol açtığı Birliğimiz tarafından Kurum yetkililerine iletilmiş ve bu reçeteler için Java ekranından düzeltilme imkanı sağlanması talep edilmiştir.

Birliğimizin talebi Kurum yetkilileri tarafından olumlu karşılanmış olup, konuyla ilgili teknik çalışmalar başlatılmıştır.

Sistemin, İTS işlemleri yapılmayan ya da eksik yapılan Yeşil Kart Reçetelerinin düzeltilerek yeniden kaydedilmesine olanak sağlayacak şekilde düzenleneceği ve çalışmaların 07 Haziran 2010 Pazartesi günü öğleden sonra tamamlanmış olacağı bilgisi alınmıştır.

Sonuç olarak; Meslektaşlarımızın problem yaşadıkları Yeşil Kart Reçetelerini silerek yeniden giriş yapmalarına gerek kalmamıştır.

Yapılacak düzenlemenin ardından ilgili reçetelerdeki gerekli değişiklik ve düzeltme işlemleri eczacılarımız tarafından yapılabilecektir. Ayrıca, düzelt-kaydet işlemlerinin ardından herhangi bir işleme gerek kalmaksızın reçetelerin TEBEOS?a aktarımı gerçekleşecektir. (Java ekranındaki ?Eczacı Tercihleri? bölümünde ?Paket Programı Bilgi Aktarımına İzin Ver? kutucuğu işaretli olmalıdır) Ardından, ?İTS Reçete Satış Bildirimi? ve ?Yeşil Kart Reçete Kesinleştirme? işlemleri tamamlanabilecektir.

Eczacılarımızın İl Sağlık Müdürlüklerinden aldıkları, eczanelerine ait GLN Numarası, İTS Kullanıcı Adı ve İTS Şifrelerinin TEBEOS?da ?İşletme Tanımları? bölümüne doğru bir şekilde kaydedildiği ve yine Yeşil Kart?a ait Kurum GLN Numarasının (8680001001521) doğruluğu ( Tanımlama İşlemleri --> Tanım Kartları --> Kurum Kartı ) kontrol edilmelidir.

DİĞER HABERLER