ŞANLIURFA ECZACI ODASI
2021 DÖNEMİ MEVSİMSEL GRİP AŞILARI İHK.
Geri
21.09.2021 15:10

2021 Dönemi için, mevsimsel grip aşılarının hastaya tedariğinde aşağıdaki adımlar izlenecektir.

1. Influvac Tetra aşısı SUT EKİ Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde yer almadığından henüz geri ödeme kapsamında değildir.  Influvac Tetra aşısı Reçetem Sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapılmaksızın , eczane otomasyon programları üzerinden hastanın  T.C. Bilgisi sisteme kaydedilerek ücreti karşılığında elden satışla temin edİlmektedir. (Eczane otomasyon sistemleri tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.)

2. Vaxıgrıp Tetra aşısı SGK tarafından ücretinin karşılanması veya hasta tarafından ücretiyle temin edilmesinin istenmesi olmak üzere her iki durumda da , hasta adına Reçetem Sistemi üzerinden e-reçete düzenlenmesi gerekmektedir. (Charlson Komorbidite Indeksine göre reçete yazılacak hastalar sistem tarafından belirlenmektedir.)

=>Reçetem Sistemi  ‘e-reçete sorgu’ alanından reçete açılıp, ‘elden satış yap’ butonuna tıklanır. 

=>Teslim tarihi ve iletişim bilgisi işlenip  ‘kaydet’ butonuna tıklanır. 

=>”KAYDET” Butonuna tıklandığında ecza deposu ekranına aşı talebi yansır.

=>Ecza deposundan aşı tedarik edildiğinde , nakit veya medula sisteminden satış yapılabilir.


**SUT ile belirlenen Grip Aşısı Geri  ödenme koşulları:

2.4.3.B Grip aşısı bedeli; 65 yaş ve üzerindeki kişiler ile yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalan kişilerin bu durumlarını belgelendirmeleri halinde sağlık raporu aranmaksızın; gebeliğin 2. Ve 3. Trimesterinde olan gebeler, astım dahil kronik pulmuner ve kardiyovasküler sistem hastalığı olanlar,diyabet dahil herhangi bir kronik metabolik hastalığı, kronik renal disfonksiyonu, hemoglobinopatisi veya immun yetmezliği olan veya immunsupresif tedavi alanlar ile 6ay-18 yaş arasında olan ve uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan çocuk ve adolesanların  hastalıklarını/gebelik durumunu belirten sağlık raporuna dayanılarak tüm hekimlerce her EYLÜL ila ŞUBAT dönemleri içerisinde reçete edildiğinde bir defaya mahsus olmak üzere karşılanır.

BİLGİLERİNİZE