E-FATURA HAKKINDA BİLGİLENDİRME
14.05.2021 20:27

Değerli Meslektaşlarımız,

Bilindiği üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 9 Şubat 2021 Tarihli ve 31390 Sayılı Resmi Gazete’de Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 509)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 526) yayımlanmıştır.

Yapılan değişiklik ile;

Eczanelerimizin 1/7/2021 tarihinden itibaren, bu tarihten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayanların ise söz konusu Kuruma fatura düzenlemeye başlamadan önce e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olduğu bildirilmiştir.

Odamız yönetim kurulunca, pandemi sürecinde yoğun çaba sarfeden meslektaşlarımıza destek amacı ile e-fatura geçişte işlemlerin  aşağıda belirtilen paket dahilinde eczanelerimize odamızca  ücretsiz olarak yapılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda Entegratör firmanın

- E-fatura programının kurulumu,

- Teknik servis hizmetleri

- Medula fatura entegrasyonu

- Gelirler İdaresi Başkanlığından alınan veriler doğrultusunda eczanelerimizin bir yıllık ihtiyacına denk gelen  ortalama 3500 fatura kontörü

üyemiz eczanelere  sağlanacaktır.

Meslektaşlarımıza önümüzdeki süreçte  e-fatura geçiş işlemlerine ilişkin detaylı bilgilendirme  ayrıca paylaşılacaktır.