TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DENETİMİ HK.
23.08.2012 13:50
TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DENETİMİ HK.
           Son zamanlarda üyelerimizden gelen bilgiler doğrultusunda bugün Tarım İl Müdürü ve denetim ekibiyle yapmış olduğumuz görüşme sonucunda; Denetlemelerini Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ruhsat almış ürünlerin denetimlerini yine ilgili bakanlığın  yazısı doğrultusunda yaptıklarını söylemişlerdir. Türk Eczacıları Birliği ile yapmış olduğumuz görüşmede Tarım İl Müdürlüğünün kendi alanlarına giren ürünlerle ilgili denetleme yetkisinin olduğu bilgisi alınmıştır.
          Ancak ; ilgili bakanlığın 26.07.2012 tarihli  Tarım il Müdürlüğüne göndermiş olduğu yazıda Eczanelerden Kayıt belgesi ve ruhsat istenmesi ile ilgili istemin yasamızla çeliştiğini ve konu ile ilgili olarak Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla Sağlık Bakanlığı ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından görüş istemek için denetimlere ara verilmesini Tarım İl Müdüründen talep ettik. Talebimizi makul karşılayan Tarım İl Müdürlüğü, denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili  net bilgi gelene kadar denetimlere ara verilmesiyle birlikte üyelerimize “ölümcül etkisi” bulunan Afrika Mango adlı ürünün satışının durdurulması yönünde duyuru yapmamızı istemişlerdir. Bu ürünün satışının acilen durdurulması  tüm meslektaşlarımıza önemle duyurulur. Tarım il Müdürlüğünün denetimde istediği belgelerle ilgi TEB’in görüşü ayrıca duyurulacaktır.