BASIN AÇIKLAMASI: HAİN TERÖR SALDIRISINI NEFRETLE KINIYORUZ!!!
22.08.2012 11:12

Dün akşam saatlerinde Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi’ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde gerçekleşen terör saldırısı sonucu 8 kişinin öldüğü, 66 kişinin ise yaralandığı haberi bizleri adeta yasa boğdu. Türk Eczacıları Birliği olarak; Gaziantep’te meydana gelen ve bayramı kana bulayan bu hain terör saldırısını nefretle kınıyoruz.

Haber kaynaklarından alınan bilgiye göre; patlama, kentin en merkezi yerlerinden biri olan Şehitkamil İlçesi’ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İşyerlerinin bulunduğu bölgede, caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi’nin yakınına park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi. Gerçekleşen patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, 2 halk otobüsü ile bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı ve birçok araç hasar gördü.

Türk Eczacıları Birliği olarak bizler, insanlık suçu olan bu saldırıların bir daha tekrarlanmaması için ülke olarak birlik ve beraberlik duygusuyla hareket edilmesinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çiziyor ve terörün bu alçak saldırılarıyla hiçbir zaman amacına ulaşamayacağına olan inancımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı; yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ