E-REÇETELER VE 4 KALEM İLAÇ HAKKINDA
02.07.2012 12:26
E-REÇETELER VE 4 KALEM İLAÇ HAKKINDA
TEB ile SGK Kurumu arasında 30.06.2012 Ek Protokol imzalanmıştır. İmzalanan bu ek protokole göre; E-reçetelere ait herhangi bir reçete çıktısı fatura ekine konmayacaktır. (Şeker Ölçüm çubukları, İğne ucu ve karekodu bulunmayan ilaçları ihtiva eden e-reçete çıktıları hariç). Sadece icmal listesi faturaya ilave edilecektir.
Sıralı reçete kapsamında karşılanan reçetelerden e-reçete olanlar için ise , fatura ekinde bu reçetelerle ilişkin bölge Eczacı Odasınca onaylanmış icmal listesinin bulunması yeterlidir.
Hastanın T.C Kimlik numarası ve Medula takip numarası/elektronik reçete numarası Medula Eczane provizyon sistemine girilecektir.
Reçete muhteviyatı, bu protokol hükümlerine hastaya/ilaçları alana teslim edilecektir.Eczaneden ilaçları alan kişinin T.C kimlik numarasının Medula Eczane provizyon sistemine kayıt edilmesiyle tamamlanmış olacaktır. Bu şekilde yapılan işlemlerden sonra Eczacı hastaya ilaçları teslim etmiş sayılacaktır. Teslime ilişkin herhangi bir belge aranmayacaktır.
 *Reçete , E-reçete yerine manuel olarak düzenlenmiş ise Medula Eczane sistemine manuel olarak girişi yapılacak olup E-reçeteye dönüştürmek için hastanın hekime geri gönderilmesine gerek yoktur. Elektrik kesintisi ya da medula provizyon sistemi ve/veya hekimin kullandığı sistemin çalışmaması durumunda , hekim tarafından hizmetin aksamaması için kağıt ortamında düzenlenmiş reçetelerde eczane tarafından protokol hükümleri doğrultusunda kabul edilir.
4 kalem ilaç ve Her kalemden bir kutu verilmesi ile ilgili olarak SGK 22 haziranda kısıtlama geldiğini SUT değişikliği ile duyurmuştu. 29/06/2012 tarihindeki duyuru ile bu hükmün Danıştayın verdiği yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda yürütüleceği ve kısıtlamanın kaldırıldığını duyurmuştur.
KOMİSYON ÜYELERİ
Ecz.Mustafa KUTLUOĞLU