YENİ ECZACILIK YASASI ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN
01.06.2012 17:17
TARİH: 01/06/2012

YENİ ECZACILIK YASASI ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Sayın Cumhurbaşkanının imzalamasıyla 31/05/2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 6308 sayılı yeni eczacılık yasasının başta eczacı meslektaşlarımıza olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Bu yasanın çıkmasında katkı veren başta sayın Başbakanımıza  Sağlık Bakanı Sn. Recep AKDAĞ’a kanuna ilk baştan beri kendi malı gibi sahip çıkarak desteklediği için, ayrıca Türk Eczacıları Birliği ile SGK sözleşmesi imzalayarak sürecin önünü açan Çalışma Bakanımız Sn.Faruk ÇELİK’e ve Meclis Aile ve Sağlık Komisyonu Başkan ve üyelerine, Mecliste grubu bulunan tüm parti ve üyelerine bütün milletvekillerimize ve Bakanlık bürokratlarına içtenlikle teşekkür ediyoruz.

Yeni yasayla birlikte;
- Yeni açılacak eczaneler 3500 kişiye bir eczane olacak şekilde açılabilecektir.
- Yeni mezun eczacılar eczanede 1 yıl çalışıp tecrübe kazandıktan sonra eczane
   açabilecektir.
- Sağlık Bakanlığından ruhsat alan tüm ilaçlar ve bitkisel ürünler sadece ve
   sadece eczanelerde satılabilecektir.
- Yüksek cirolu eczanelerde ikinci eczacı çalıştırılması zorunlu hale
    gelmektedir.
- Diplomasını kiralamak isteyenleri caydıracak şekilde 5 yıl eczane açması
   engellenecektir.

Tahdit yasası da diyebileceğimiz bu yasa büyük sorunlarımıza tahdit ve sınırlama getirmektedir ve uzun vadede eczacılık mesleğine çok katkı sağlayacaktır.

Fakat kısa vadede eczacılarımızı rahatlatmak için reçete başı bedelinin arttırılması, kutu başı ücret verilmesi ve eczacı karlılığının yeniden düzenlenmesi şeklindeki bazı tedbirlerin devlet büyüklerimiz tarafından gündeme alınması en büyük temennimizdir.

ECZ.NEJDET BAYIK
                                                      27.BÖLGE ŞANLIURFA