SGK KESİNTİLERİ VE İTİRAZLARI HK.
21.05.2012 12:39
SGK KESİNTİLERİ ve İTİRAZI HK.
SGK’ya teslim edilen reçetelerin incelenmesi sonucu :
A Grubu : Kesinti oranı % 3’ü geçtiğinde tamamı inceletilebilir. %3 ‘ ün altında olduğu durumda ise kesintiye neden olan reçetenizin İtiraz Komisyonunda görüşülmesini talep edebilirsiniz.
B Grubu : Kesinti oranı % 5’i geçtiğinde tamamı inceletilebilir. %5 ‘ in altında olduğu durumda ise kesintiye neden olan reçetenizin İtiraz Komisyonunda görüşülmesini talep edebilirsiniz.
Reçetelerinizin tamamını veya Kesintiye neden olan reçetenizi İtiraz Komisyonunda İncelenebilmesi için:
 Dilekçe Taslağı web sayfamızın “Formlar ve Dilekçeler” bölümünde mevcut olup tamamının incelenmesi için (1)“Reçetelerin Tamamının incelenmesi İçin Örnek Dilekçe” , kesintiye neden olan dilekçenizin İtiraz Komisyonunda incelenmesi için “Örneklemeye Tabi Reçetenin İncelenmesi için Örnek Dilekçe” butonlarından alabilirsiniz. Dilekçeye ilave olarak SGK tarafından medulladan gönderilen (2) Kesinti mesajı (hata oranı ve kesin tutarının yazılı olduğu mesaj) ve (3) Kesinti nedeninin yazılı olduğu çıktı ilave edilerek mesajın geldiği günden itibaren 5 iş günü içersinde kuruma teslim edilmelidir.
İtiraz Komisyonuna 1 Şubat 2012’de imzalanan protokol gereği İtiraz eden Eczacı da Komisyonda hazır bulunacaktır. Eczane itiraz inceleme komisyonu, sağlık sosyal güvenlik merkez müdürü veya
görevlendireceği personel başkanlığında, sağlık sosyal güvenlik merkezinde görev yapan 1(bir) sağlık hizmetleri sınıfı personeli ile reçetesi incelenen eczacı ve bölge eczacı odasından bir eczacı olmak üzere toplam 4 (dört) kişiden oluşur. Oylama sonucunda eşitlik olması durumunda Genel Müdürlük İtiraz İnceleme Üst komisyonuna  dosya gönderilir. Kuruma dilekçe ve eki belgeler verildikten sonra aşağıda ismi yazılı olan Eczacılardan birine bilgi verilmesi yeterli olacaktır. Komisyonun toplantı tarihi itirazda bulunan Eczacılara bildirilecektir.

Eczane itiraz İnceleme Komisyonu:
Ecz.Cüneyd YAVUZ (533) 710 68 67
Ecz.M.Ali ÜÇKÖK (532) 476 00 25